1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Limonaadile eelistatakse üha enam mineraalvett
Limonaadile eelistatakse üha enam mineraalvett

Limonaadile eelistatakse üha enam mineraalvett

817754_64352722Rimi müügitulemuste järgi väärtustavad inimesed aasta-aastalt tervislikku toitumist. Kasvutrendi näitavad puu- ja köögivilja müügimahud, aina rohkem ostetakse pudru- ja hommikusöögihelbeid ning karastusjookidest on magusate limonaadide asemel kõige populaarsem vesi.

Jaeketi müügitulemuste järgi kasvas puu- ja köögivilja osakaal toidukorvis 2014. aastal võrreldes varasema perioodiga veidi üle 5%. Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul tegi puuviljade müügimaht  9-protsendise tõusu. “Kõige suurema tõusu tegid puuviljade hulgas banaanid, mida osteti viiendiku võrra enam, samuti pirnid ja erinevad melonilised ning eksootilised viljad nagu mangod ja avokaadod,” täpsustas ta. Lilleoja lisas, et mõnevõrra tagasihoidlikumaks jäi õunte ja viinamarjade populaarsus.

Köögiviljadest osteti eelmisel aastal 2013. aastaga võrreldes kõige enam erinevaid tomateid, kurke, paprikaid ja maitsetaimi. Mõnevõrra kahanes aga kartuli, porgandi ja sibula menu. Möödunud aasta kõige suuremad üllatajad puu- ja köögiviljade seas olid värske mais ja värsked datlid. Väga populaarsed olid eelmisel aastal ka värsked marjad, mida osteti ligi poole võrra enam kui eelneval perioodil. “Eriti suurt heameelt valmistas kodumaise maasika menu,” lisas Lilleoja.

Tervisliku toitumise tähtsuse kasvust räägib ka erinevate pudru- ja hommikusöögihelveste müügimahtude tõus eelmisel aastal. “Tervislikkust toitumisest ja hommikusöögi olulisusest räägitakse palju ja see mõjutab nähtavalt inimeste valikuid toidupoes,” selgitas Lilleoja. Märkimisväärselt ehk enam kui 17% enam osteti eelmisel aastaga erinevaid kuivatatud puuvilju ja pähkleid.

Lilleoja sõnul on tervisliku eluviisi teadvustamise tulemusena toimunud oluline muutus karastusjookide müügiedetabelis. “Aastaid on kõige populaarsemateks karastusjookideks olnud erinevad kõrge suhkrusisaldusega limonaadid. Eelmisel aastal olid Rimi kauplustes aga kõige menukamad hoopis gaseeritud joogiveed,” lisas Lilleoja.

Head Uudised GoodNews