1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinna Hiltonis räägitakse 100. sünnipäeva tähistava hotelliketi ajaloost
Tallinna Hiltonis räägitakse 100. sünnipäeva tähistava hotelliketi ajaloost

Tallinna Hiltonis räägitakse 100. sünnipäeva tähistava hotelliketi ajaloost

Hiltoni ajaloo vaimus toimuvad Hiltoni Tallinn Park hotellis 19. ja 20. märtsil ekskursioonid, kus saab tutvuda selle maailma vanima hotelli ajaloo ja telgitagustega.

Üks maailma tuntuimaid hotelliärimehi Conrad Hilton avas oma esimese hotelli 31. mail 1919. Ligi 100-aastase ajaloo jooksul on hotell tutvustanud numbritubades ja üldkasutatavates ruumides mitmeid mugavusi, milleta täna hotelle ettegi ei kujutaks. Milliste tänaseks harjumuspäraste mugavuste eest võlgneme tänu just sellele hotelliketile?

  • 1927. aastal avas Conrad Hilton oma kolmanda hotelli Waco Hilton, mis oli maailma esimene hotell, mille kõikides avalikes ruumides oli konditsioneer ja ligipääs külmale kraaniveele.
  • 1947. aastal avati New York Citys Roosevelt Hilton, mis oli maailma esimene hotell, kus kõikides numbritubades olid televiisorid.
  • 1948. aastal tutvustati Hiltoni hotellides maailmas uudset broneeringusüsteemi, mis võimaldas teha reserveeringuid korraga mitmesse hotelli.
  • 1959. aastal avas Hilton esimese nn lennujaamahotelli, mis asus San Francisco lennujaama vahetus läheduses.
  • 1973. aastal lõi Hilton broneeringusüsteemi, mis kasutas broneeringute tegemiseks arvutitehnoloogiat. See oli tõeline läbimurre klienditeeninduses.
  • 2014. aastal oli Hilton Times Square esimene hotell, mis tegi otseülekande kontserdist oma Youtube’i kanalisse.
Head Uudised GoodNews