1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TALVEKS VALMIS? Goodyear tõi turule uue naastrehvi UltraGrip Ice Arctic SUV
TALVEKS VALMIS? Goodyear tõi turule uue naastrehvi UltraGrip Ice Arctic SUV

TALVEKS VALMIS? Goodyear tõi turule uue naastrehvi UltraGrip Ice Arctic SUV

UltraGrip Ice Arctic SUV (3)
UltraGrip Ice Arctic SUV

Goodyear tõi turule uue spetsiaalselt linnamaasturitele mõeldud naastrehvi UltraGrip Ice Arctic SUV, mille juures kasutatud MultiControl Ice tehnoloogia tagab tänu uuenduslikele suundnaastudele ja naastude paigutusele parema pidamise, juhitavuse ja pidurdusvõime nii jääl kui lumel.

Goodyear UltraGrip Ice Arctic SUV on mõeldud kasutamiseks eelkõige Põhja-Euroopa karmides talveoludes. Uue põlvkonna tehnoloogial põhinevad naastrehvid kannatavad ka tugevaid külmakraade ja püsivad kindlalt nii jäisel, lörtsisel kui lumisel teel. UltraGrip Ice Arctic SUV rehvid on edasimüüjate juures saadaval neljateistkümnes mõõdus.

UltraGrip Ice Arctic SUV
UltraGrip Ice Arctic SUV

Uue naastrehvi juures on kasutatud Goodyeari Multicontrol Ice tehnoloogiat, mida iseloomustavad uuenduslikud suundnaastud, laiemad naastuteravikud ning naastude optimaalseim paigutus. Rehvi pinnal olevate naastude kuju muudab naastuteraviku jäigaks ning tagab tõhusaks pidurdamiseks vajaliku laiema tagaserva, lühendades sõiduki pidurdusteekonna pikkust. Naastude optimeeritud jaotus parandab rehvi pidamist ja vähendab ka välist mürataset.

Rehvidel kasutatud Multicontrol Ice tehnoloogia, mis vähendab auto pidurdusteekonda jääl, tagab parema pidurdusvõime ka lörtsisel teel ja tihkel lumel. UltraGrip Ice Arctic SUV naastrehvidel on V-kujulised lamellid ja sälgulised sooned, mis juhivad rehvilt eemale nii lund, lörtsi kui vett, muutes kummijälje pinnasel maksimaalseks. Rehvi protektori külgedel paiknevad saeterakujulised õlaplokid haaravad lume endasse ning lai soon juhib selle eemale ka sügavas lumes sõites. Uus ränisegu parandab rehvi pidurdusvõimet isegi märjal pinnal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEuroopa rehvi- ja kummitootjate ühenduse (ETRMA) tööstusandmete raporti kohaselt on 2016. aastani oodata üheksaprotsendilist linnamaasturite segmendi kasvu. Goodyear EMEA piirkonna talverehvide turundusdirektori Fabien Desarconi sõnul on UltraGrip Ice Arctic SUV loodud pidades silmas just suurenevat nõudlust linnamaasturite naastrehvide järele. „Meil on hea meel esitleda just linnamaasturile mõeldud naastrehvi, mille sooritus on läbivalt tugev väga erinevates talveoludes – lörtsis, vihmas, jääl ja lumel,“ ütles Desarcon.

Goodyeari uued naastrehvid UltraGrip Ice Arctic SUV vastavad Rootsi, Soome ja Norra seadustele, mis sätestavad piirangud naastude lubatud koguarvule rehvis. Teede lõhkumise vähendamiseks vastuvõetud seadus lubab rehvi veereümbermõõdu meetri kohta maksimaalselt 50 naastu või kohustab taotlema Soome tüübikinnitust, mis tõestab, et rehv ei kuluta teekatet rohkem kui ametlikult lubatud. Goodyeari naastrehvil UltraGrip Ice Arctic SUV on Soome tüübikinnitus.

Head Uudised GoodNews