1. Avaleht
  2. Majandus
  3. ÜHINEMINE! Palmako ja Imprest ühendavad jõud uute toodete ja turgude arendamiseks
ÜHINEMINE! Palmako ja Imprest ühendavad jõud uute toodete ja turgude arendamiseks

ÜHINEMINE! Palmako ja Imprest ühendavad jõud uute toodete ja turgude arendamiseks

Palmako ja Imprest ühendavad jõud uute toodete ja turgude arendamiseksLemeks Grupi kaks tütarettevõtet AS Palmako ja AS Imprest ühinevad veel enne käesoleva aasta lõppu. Mõlema ettevõtte näol on tegemist erinevaid aeda sobivaid puidust tooteid valmistavate Eesti tootjatega. Ühinemisest saadakse sünergiat nii tootearenduse kui ka müügi- ja klienditeeninduse protsessides.

Aktsionäride üldkoosoleku otsusega muutub AS Imprest AS Palmako tütarettevõtteks. Ühinenud ettevõtete 2015. aasta planeeritav konsolideeritud käive on üle 50 miljoni euro ning töökohti on kahes ettevõttes kokku ligi 400. Ettevõtete ühendamine tõstab investeerimisvõimekust ning lubab senisest enam läheneda kompleksselt tootearendusele.

Palmako on Euroopa juhtiv freesprussist aiamajade tootja ja eksportija. Tootevalik on lai – klassikalistest aiamajadest autovarjualuste ja tööriistakuurideni, laste mängumajadest paviljonideni. Lisaks aiamajadele toodetakse Palmakos ka liimpuitu ja küttegraanuleid. Imprest on juhtiv ümarfreesitud ja süvaimmutatud puidust aiatoodete tootja ja turustaja. Toote sortimenti kuuluvad süvaimmutatud aiapostid ja latid, aiaelemendid ja -paneelid, lastemänguväljakud ning aiamööbel. Mõlemad ettevõtted ekspordivad üle 90% oma toodangust, peamiselt Euroopasse.

Kuna tegu on sõsarettevõtetega, siis koostööd on tihedalt tehtud ka siiani, kuid ettevõtete ühendamine lubab senisest veelgi jõulisemalt panustada tootearendusse eesmärgiga katta kogu aiapuidu sortiment ning ühise müügivõrgustiku arendamisse tänastel ja homsetel sihtturgudel.

„Mõlemad ettevõtted kuuluvad Lemeks Gruppi ja tegutsevad suhteliselt sarnases valdkonnas – toodame kõikvõimalikke erinevaid puidust tooteid aeda. Toimetame samadel sihtturgudel ja paljudel juhtudel on isegi kliendid samad. Seega oli ettevõtete ühendamine väga loomulik areng,“ kommenteeris ühinemist Palmako juhataja Rain Raudsepp. „Ühinenud ettevõttena saame oma klientidele pakkuda senisest veelgi laiemat tootevalikut ühest kohast ning paindlikumaid tarnetingimusi. Hoiame alles mõlemad kaubamärgid, nii Palmako kui ka Impresti, kuid tegutsemisvaldkonna ning tootegruppide läheduse tõttu saame ühinemisest sünergiat nii tootearenduses kui ka müügiorganisatsiooni efektiivsuses,“ lisas Impresti juhataja Timo Hermlin.

Head Uudised GoodNews