1. Avaleht
  2. Äri
  3. Tartu Loomemajanduskeskus koolitab Gruusias sealseid ettevõtteid
Tartu Loomemajanduskeskus koolitab Gruusias sealseid ettevõtteid

Tartu Loomemajanduskeskus koolitab Gruusias sealseid ettevõtteid

Tartu Loomemajanduskeskus alustab Gruusias projektiga “Going Global Georgia”, mille eesmärgiks on sealsete väike- ja mikroettevõtete ning ettevõtlusõpetajate teadmiste suurendamine.

Projekti avaüritus toimub 13. märtsil Zoomis. Sellel astuvad üles loomemajanduskeskuse ja projekti Gruusia partnerorganisatsiooni Crystal Consulting esindajad. Tervitussõnad ütleb Eesti suursaadik Gruusias Riina Kaljurand.

Erilist tähelepanu pööratakse naisettevõtjate koolitamisele. Projekti tegevuste kaudu on kavas suurendada projektis osalevate ettevõtete käivet, tuntust ja ekspordivõimekust. Projekti raames pakuvad Eesti koolitajad veebikoolitusi, mis annavad baasteadmisi erinevate sotsiaalmeediakanalite (Facebook, Instagram, Linkedin) ning Google’i, Amazoni ja Etsy kasutamisest ettevõtluses. Koolitusi viivad läbi tunnustatud eksperdid ja oma valdkonna praktikud Jaan Kruusma, Kadri Ronk, Indrek Põldvee, Victoria Silber ja Mihkel Moosel. Osalejate toetamiseks ja saadud teadmiste paremaks rakendamiseks luuakse kohalik toetusvõrgustik ja viiakse läbi praktilisi seminare. Projekti lõpus toimuvad koolitussessioonid Thbilisis ja Khuthaisis.

“Meil on hea meel, et saame välisministeeriumi abiga pakkuda tuge Gruusia mikroettevõtetele ja ka loomevaldkondades tegutsevatele ettevõtlikele inimestele. Huvi koolitustel osalemise vastu on olnud üle ootuste suur, mis näitab, et meie koolituste teemad on asjakohased ja vajalikud ettevõtete arendamisel,” ütles loomemajanduskeskuse juht Kristiina Reidolv.

Koolitusprogrammi kandideeris ligi 160 inimest, kelle hulgast valiti välja 50 osalejat. Projekt kestab 1. jaanuarist 31. detsembrini 2021.

Head Uudised GoodNews