1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti otsib kampaaniaga IT-talente kogu maailmast
Eesti otsib kampaaniaga IT-talente kogu maailmast

Eesti otsib kampaaniaga IT-talente kogu maailmast

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse programm Work In Estonia käivitab juba teist korda rahvusvahelistele IT-talentidele suunatud kampaania Career Hunt.

Lisaks laiemale teavitusele kutsub kampaania tippspetsialiste kandideerima tööle tuntud Eesti firmadesse ja lennutab lõppvooru pääsenud 25 inimest Eestisse, et osaleda tööintervjuudel ja tutvuda Eestiga lähemalt.

Eelmisel sügisel soovis kampaanias osaleda üle 5500 inimese kogu maailmast. Eesti tuntud ettevõtted pakkusid kampaania käigus välja esimesed 12 töökohta, millest pärast tööintervjuusid täideti kohe üle poole. Kampaania tulemusena avaldasid pea kõik tööandjad soovi kampaania kordamiseks. Eestit ihaldusväärse töökohana jäi välisriikides tutvustama rohkem kui 250 meediakajastust ja dokumentaalklipid kandidaatide tegevusest.

Swedbanki karjäärikeskuse juht Grete Kotkas kinnitab, et projektil on mitmeid hüvesid. Ta ütles, et lisaks ootusele leida tippspetsialiste ei saa alahinnata kasu, mida Career Hunt toob Eesti ettevõtetele ja riigi mainele tervikuna. Swedbankis asus eelmisel  nädalal tarkvaraarendajana tööle esimesest Career Hunt kampaaniast leitud IT-spetsialist Luiz Brasiiliast.

“Career Hunt suurendas Veriffi nähtavust ja tänu sellele leidsime endale andmeanalüütiku Brasiiliast,” ütles Veriffi juht Kaarel Kotkas.

“Meie otsitavad spetsialistid on ainulaadsete oskustega inimesed, keda Eesti ettevõtted pole Eestist leidnud ja kellele nad on valmis maksma palka alates 2500 eurost kuus. Ühest sellise palgaga spetsialistist jääb Eestisse maksuraha arvestuslikult ligi 16 000 eurot aastas, kuid veelgi olulisem on see, et see aitab Eesti ettevõtetel edasi areneda, kui Eestist enam spetsialiste ei leia,” selgitas Work in Estonia programmijuht Triin Visnapuu-Sepp.

Kampaanias osalevate ettevõtete hulk on kasvanud 14-ni. Sealjuures võtavad osa neli eelmisel aastal osalenud ettevõtet. Sel korral osalevad Transferwise, Monese, Veriff, Starship Technologies, Pipedrive, Thorgate, Taxify, Malwarebytes, Finestmedia, Icefire, Betpawa, Swedbank, Genius Sports ja Mooncascade.

Kandideerida saab 21. märtsini.

Head Uudised GoodNews