1. Avaleht
  2. Toode
  3. Eestisse jõudis Mitsubishi Outlander PHEV
Eestisse jõudis Mitsubishi Outlander PHEV

Eestisse jõudis Mitsubishi Outlander PHEV

Eestisse jõudis unikaalne kiirlaadijast laetav nelikveoline pistikhübriid-auto.

Mitsubishi Outlander PHEV on esimene seeriatootmisesse jõudnud auto, mis on saadaval nii ainult tavapärase sisepõlemismootoriga varustatuna kui pistikhübriid-versioonis. Seejuures ei vähenda hübriidajami kasutamine märkimisväärselt ei kaubaruumi mahtu ega sõitjate kasutada olevat ruumi. Tegu on esimese kiirlaadijast laetava nelikveolise autoga, mis Eestis müügile jõuab.

Outlander PHEV-ga on võimalik suur osa igapäevastest sõitudest sõita puhtalt elektri jõul. Auto on võimeline vaid elektrienergiat kasutades järjest sõitma kuni 52 kilomeetrit*. Bensiinimootori kaasabil (ühe laadimise + ühe tankimisega) on võimalik maksimaalne läbisõit aga juba ligi 900 kilomeetrit*. Akude laadimisele aitab kaasa energiat regenereeriv pidurisüsteem.

Autot on võimalik laadida nii tavapärasest elektripistikust (nõutav voolutugevus on 10 amprit; laadimise kestvus tühja aku täitumiseni ca 5 tundi***) kui CHADeMO-standardile vastavast kiirlaadijast. Kiirlaadija on võimeline hübriidauto akud 80 %-ni mahtuvusest täitma 30 minutiga***.

Kiiruseni kuni 120 km/h liigutavad autot kaks elektrimootorit ning bensiinimootor laeb vajadusel auto akusid. Kiirusel üle 120 km/h sekkub bensiinimootor otseselt auto liigutamisse, seejuures jätkub akude energiaga varustamine.

Mitsubishi Outlander PHEV juures rakendatakse teistel Mitsubishi mudelitel läbi proovitud nelikveosüsteeme ning Mitsubishi pea poole sajandi pikkuseid kogemusi elektrimootoriga sõidukite valmistamisel.

Sel nädalal on Eestis Mitsubishi Outlander PHEV demoauto, alates 2013. aasta teisest poolest jõuab unikaalne sõiduk müügile Silberauto Eesti esindustes. Outlanderi pistikhübriidi ostmiseks on võimalik taotleda riigi toetust kuni 9000 eurot või viiendiku jagu auto hinnast.

Head Uudised GoodNews