1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Esvika Elekter avab reedel Tartus energiasäästliku müügikeskuse
Esvika Elekter avab reedel Tartus energiasäästliku müügikeskuse

Esvika Elekter avab reedel Tartus energiasäästliku müügikeskuse

_Esvika_night_AL10AUG14A030Üks suurimaid elektrimaterjalide müüjaid Esvika Elekter avab 29. augustil Tartus Vitamiini tänaval uue müügikeskuse. Keskust kütavad päikesekollektorid ja elektrit annavad päikesepaneelid, mille toodangut saab võrku tagasi müüa. Keskuse kogu sise- ja välisvalgustus põhineb energiasäästlikul LED tehnoloogial. Keskuse maksumus on üks miljon eurot.

Guido Tamm, ASi Esvika Elekter juhatuse liige: “Meie avatav elektrimaterjalide müügikeskus on Lõuna-Eesti suurim, eesmärk on suurendada ettevõtte turuosa ja laiendada kliendibaasi. Lisaks tavapärasele hulgi- ja projektimüügi kliendile on meie müügisaalis nüüdsest teretulnud ka jaeostjad. Oleme ilmselt üks esimesi, kelle energialahendus põhineb üheaegselt nii päikesekollektoritel, päikesepaneelidel kui ka leedvalgustitel. Päikesepaneelide kasutamisel võtsime eeskuju ABB Jüri tehasest, mille katusel on arvestatav päikesepark. Päikeseelektri kasutamises ei ole tänapäeval midagi uut, aga kuna plaanime neid süsteeme ka ise turustama hakata, on korralikult töötavat lahendust hea ostjatele tutvustada.”

Leedvalgustite kasutamises sündis Guido Tamme sõnul Esvika jaoks läbimurre aastal 2012, kui Tallinnasse paigaldati esimesed paarkümmend Esvika tarnitud ülekäiguraja valgustit. Hiljem on meie leedide abil valgeks tehtud mitmeid tänavaid üle Eesti, hetkel käivad meie leedvalgustite paigaldustööd Tallinnas Ehitajate tee laiendusel. Selle arengu loogilise jätkuna otsustasime ehitatavas Tartu uues müügikeskuses kasutada 100% leedvalgusteid. Leedvalgustite ja valgustuse juhtimissüsteemi kasutamine peaks andma aastaseks energiasäästuks ca 20 000 kWh, valgustite tasuvusajaks arvestame 5-6 aastat,” selgitab Guido Tamm.

Esvika Elektri müügikeskuse on-grid süsteem võimaldab elektrienergiat võrku tagasi müüa. Toodetava maksimaalse võimsuse, 11 kW poolest liigitub paigaldis mikrotootjate hulka. Tarbe- ja küttevett soojendavate päikesekollektorite võimsuseks on päikeselise ilmaga 15 kW. Külmal ajal kaasab süsteem vajadusel lisasoojust kaugküttevõrgust.

Tarvo Teder, Esvika Elektri Tartu osakonna juhataja: “ Uue müügikeskuse avamisega suureneb meie köetava siselao mahutatavus umbes 10 korda ja meil on nüüdset võimalik ladustada üle 1000 aluse kaupa. Välilao pind on 2400 ruutmeetrit.

Vanas hoones oli kestev ruumipuudus, tekkisid järjekorrad ja klient ei pääsenud oma transpordiga meie laole ligi. Nüüd on meil korralik müügisaal, kus klient saab toodetega tutvuda, avarad olmeruumid ja koolitusklass, kus viime koostöös tarnijatega läbi koolitusi ja seminare.”

Hoone projekteeris RTG Projektbüroo AS, peatöövõtja oli Mapri OÜ ja omanikujärelevalvet tegi Vealeidja OÜ

Esvika Elekter on üks suurimaid elektrimaterjalide müüjaid, 2013. aasta käive oli 21,5 miljonit eurot. Ettevõtte põhikliendid on paigaldusfirmad, tööstus- ja võrguettevõtted ning edasimüüjad. Tegeletakse projekti-, hulgi- ja jaemüügiga. Esvika Elekter annab tööd 57 inimesele Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Paides ja Pärnus.

Head Uudised GoodNews