1. Avaleht
  2. Majandus
  3. President külastas saarlaste tipptasemel elektroonikatööstust
President külastas saarlaste tipptasemel elektroonikatööstust

President külastas saarlaste tipptasemel elektroonikatööstust

President Kersti Kaljulaid külastas täna Saaremaal elektroonikatööstust Incap, mis on tema hinnangul heaks näiteks sellest, kuidas on võimalik ka pealinnast eemal maailmatasemel tööstusharu arendada.

Presidenti võtsid tehases vastu Incapi korporatsiooni president Otto Richard Pukk ja ettevõtte Eesti haru ligi 100 töötajat. Kohtumisel arutleti ettevõtte, elektroonikatööstuse ja piirkonnaettevõtluse teemasid ning tutvuti tootmishoonega.

„Oma ambitsiooniga muuta tootmisprotsess nii paindlikuks, et olla igal ajahetkel tehnoloogilises tipus, on Incap eeskujuks paljudele tootmisettevõtetele. Eriti hea meel on, et selle juures pööratakse suurt tähelepanu oma meeskonna ehitamisele,“ tunnustas riigipea Incapi juhte.

Presidenti võõrustanud Incapi sõnul oli külastus ettevõtte jaoks suur au. „Meil on täna olemas kõik selleks, et maailmatasemel konkurentsis püsida: võrratu rahvusvaheline meeskond ja tahe koos üha ambitsioonikamalt edasi liikuda,“ kirjeldas Pukk.

Incapi tootmine toimub Kuressaares ja Indias Tumkuris. Osa meeskonnast asub Helsingis ja Hongkongis. Grupi eelmise aasta käive oli 59 miljonit eurot, kasvades aastaga 21,5 protsenti. Kasumiks kujunes 5,8 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews