1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Starman avab HD-formaadis ETV kõigile klientidele
Starman avab HD-formaadis ETV kõigile klientidele

Starman avab HD-formaadis ETV kõigile klientidele

StarmanEesti juhtiv koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja Starman muudab alates tänasest kõigile oma digi-TV klientidele tasuta kättesaadavaks kõrgresolutsiooniga (HDTV) pildiformaadis ETV esimese kanali.

Starmani juhatuse liikme Indrek Ildi sõnul lisas Starman kõrg-kvaliteetse ETV telepildi oma põhikanalite valikusse sooviga pakkuda oma klientidele tänavuse maailma nr. 1 spordisündmuse, 12. juunil algava jalgpalli MM finaalturniiri, vaatamiseks parimaid võimalusi. “Meie klientide tagasiside näitab, et just spordisõbrad hindavad HD-formaadi eeliseid kõrgelt, sest teravam pilt annab spordielamusele väga palju juurde,” lausus Ild.

Eesti Rahvusringhääling näitab otseülekannetes kõiki 64 mängu, neist suuremat osa ja olulisemaid mänge ETV esimesel kanalil. Jalgpalli MM finaalmängu otseülekanne toimub 13. juulil. Kuigi MM-i finaalturniiri peetakse Lõuna-Ameerikas, on Eesti vaatajate jaoks mängude alguskellaajad üsna sobivad: esimene mäng peetakse kell 19.00, teine mäng kas 22.00 või 23.00 ja kolmas kell 01.00 öösel.

Starmani Salvestusteenuse kliendid saavad kõiki mänge salvestada, hiljem vaadata ja Starmani serveris säilitada. Seejuures on võimalik salvestada ka HD-kanaleid. Samuti võimaldab Starmani pakutav tehnoloogia reaalajas mänge vaadates huvitavamaid kohti tagasi kerida ja uuesti vaadata.

ETV-s ja ETV2-s kommenteerivad mänge Kristjan Kalkun, Tarmo Tiisler ja Alvar Tiisler, neid abistavad jalgpalliasjatundjad Aivar Pohlak, Martin Reim, Indrek Zelinski, Marek Lemsalu ja mitmed teised. Stuudiovestlust juhib Marko Kaljuveer.

Kõrgresolutsiooniga pildiformaadis ETV jääb Starmani digi-TV klientidele nähtavaks ka pärast jalgpalli MM-turniiri lõppu.

HDTV (High Definition Television) telepildi vaatamiseks peab kodus olema STARbox või mõni muu HD-valmidusega digiboks ning teler. Juhul, kui ETV HD telekanalit programmivalikus näha ei ole, tuleb digiboksil või digiteleril teha uus kanalite otsing. Juhiseid selleks saab seadme kasutusjuhendist või Starmani klienditoelt telefonil 1770 ja e-posti aadressil klienditugi@starman.ee.

AS Starman on Eesti juhtiv koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja, mille teenuseid kasutab iga kolmas Eesti kodu. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman on kasvanud Eesti suurimaks vabaturu tingimustes tekkinud telekommunikatsiooniettevõtteks, mis annab tööd rohkem kui 200-le inimesele.

Head Uudised GoodNews