1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Saarte kaubaveod on hüppeliselt tõusnud
Saarte kaubaveod on hüppeliselt tõusnud

Saarte kaubaveod on hüppeliselt tõusnud

Suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad vedas sel aastal kaheksa kuuga Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel 166 900 veokit, mida on 14 protsenti enam kui mullu samal ajal.

„See aasta on igati rekordiline olnud – seda nii reisijate arvu kui kaubavedude osas. Eriti tugevat ja järjepidevat kasvu on näidanud Hiiumaa liin,“ ütles TS Laevad juhatuse esimees Jaak Kaabel.

Rohuküla-Heltermaa liinil 43 300 veokit ja haagist, mida on 25 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Augustis kasvasid kaubaveod Hiiumaa ja mandri vahel 39 protsenti 7 600 veoki ja haagiseni. „Kui laoks Tiiu ja Leigeri ainult veokeid täis, saaks öelda et iga kolmas reis Hiiumaa liinil olnud ainult kaubaveoks,” lisas Kaabel.

Tiiu veokid. Foto: Katrin Press

Virtsu-Kuivastu liinil liikus kaheksa kuuga 123 600 veokit ja haagist, võrreldes mullu sama perioodiga on seda 10 protsenti rohkem. Augustis kasvas kaubavedu liinil 16 protsenti 19 300 veokini.

Suursaarte ja mandri vahel liikus kaheksa kuuga kokku 704 400 sõidukit, seal hulgas sõiduautod, bussid, jalg- ja mootorrattad. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on seda neli protsenti rohkem.

TS Laevad teenindas kaheksa kuu kokkuvõttes 1,67 miljonit reisijat ehk 37,4 tuhat inimest ehk 2 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Head Uudised GoodNews