1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartu Loomemajanduskeskus ootab tulevasi ettevõtjad
Tartu Loomemajanduskeskus ootab tulevasi ettevõtjad

Tartu Loomemajanduskeskus ootab tulevasi ettevõtjad

Tartu Loomemajanduskeskus ootab 15. septembrini taotlusi värskete ideedega loomeinimestelt, kes soovivad osaleda kolmekuulises äriplaani loomise programmis.

Eelinkubatsiooni programmi eesmärk on anda loomeettevõtlusega alustajatele algteadmised ettevõtlusest. Koolitusprogrammi lõpuks kirjutavad osalejad äriplaani ja kaitsevad komisjoni ees. Äriplaani edukalt kaitsnutel on võimalik liituda Tartu Loomemajanduskeskuse põhiinkubatsiooniga ja taotleda rendiruume keskuse hoonetes.

Loomemajanduskeskuse juhi Kristiina Reidolvi sõnul on eelinkubatsiooni oodatud inimesed, kellel on idee loomeettevõtlusega alustamiseks olemas ja soovivad seda kolmekuulise õppeperioodi jooksul arendada välja toimiva äriplaanini: „Sel aastal teeme eelinkubatsiooni raames koostööd erinevate ettevõtluse arenduskeskustega Tartus, seega programm tuleb huvitav ja mitmekülgne.“

Eelinkubatsiooni programmi oodatakse nii meeskondi kui ka üksikisikuid, kes soovivad alustada ettevõtlusega loomemajanduse valdkonnas. Programmi kandideerimise eelduseks on äriidee olemasolu. Kandideerida võivad ka juba loodud kuni kahe aasta vanused loomeettevõtted, kes soovivad oma äriidee põhjalikumalt läbi töötada ja koostada äriplaani.

Eelinkubatsiooni koolitusel antakse teadmisi ja oskusi äriplaani koostamisest, tootearendusest, hinnakujundusest, turundusest, raamatupidamisest jpm. Koolitajatena osalevad programmis oma valdkonna spetsialistid, kes on koolituste sisu kohandanud loomeettevõtluse spetsiifikaga. Samuti saavad alustavad ettevõtjad personaalset tuge konsultantidelt ja kuulda keskuse seniste ettevõtjate kogemusi.

Eelinkubatsioonist on välja kasvanud teiste hulgas järgmised edukad kaubamärgid: Khis (puidust vannid), Loo Loo (disainistuudio), Teenu (puidust kellad), Seco (ehted), Xaos (aksessuaarid), Pimik (filmikompanii), Faaz (disainistuudio), Liisa Soolepp (rõivad), Tjorven Kids (lasterõivad), Kaldera (3D-efektid), Tajuruum (maastikukujundus), Stencil It (seinašabloonid), Kuul (rõivad), OKKA (dekoratiivsed seinapaneelid), Etnowerk (käsitöökudumid), Kõu Metallistuudio (sisustuslahendused), Psühhoteek (plaadipood, pildil) ja teised.

Head Uudised GoodNews