1. Avaleht
  2. Äri
  3. VIDEO I Alexela avas Tartus teise CNG-tankla
VIDEO I Alexela avas Tartus teise CNG-tankla

VIDEO I Alexela avas Tartus teise CNG-tankla

Alexela avas täna Tartu Lõunakeskuse juures biometaanijaama, mille avamise puhul rõõmustab tankijaid ka erihind.

„Biometaan on nullheitega keskkonnahoidlik kütus. Kuidas teisiti peaks täitma seatud taastuvenergia transpordieesmärke, kui me turul ise neid võimalusi era- ja äritarbijatele ei loo? Mida rohkem panustame biometaanitanklatevõrgustiku rajamisse, seda enam on võimalik populariseerida keskkonnasäästlike CNG-sõiduvahendite kasutuselevõttu,“ sõnas ettevõtte juhatuse esimees Aivo Adamson ja lisas, et tegemist on kõige ehedama roheinnovaatorluse näitega.

„Nii Tartus kui ka Eestis tervikuna on eratranspordi keskkonnamõju jätkuvalt kasvuteel, sest keskkonnasõbralikele kütustele üleminek on olnud aeglasem kui mootorikütuste tarbimise kasv. Kõik ettevõtmised, mis toetavad transpordisektori keskkonnamõju vähendamist, on seetõttu äärmiselt vajalikud ja teretulnud. Uus CNG-tankla parandab biometaani kättesaadavust ja soodustab seeläbi surugaasisõidukite kasutuselevõttu. Biometaanil kui lähipiirkonnas toodetud keskkonnasõbralikul kütusel on lisaks positiivne sotsiaalmajanduslik mõju. Kohalik rohegaas aitab suurendada ka meie energiajulgeolekut,“ selgitas Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Tanklas müüdav taastuvkütus on toodetud Tartumaa toormest Infortarile ja Alexelale kuuluvas Ilmatsalu biogaasijaamas. Biometaani toodetakse peamiselt biolagunevatest jäätmetest, näiteks sõnnikust ja toidujäätmetest. Rohegaasiga sõites on kütusekulu keskmiselt poole väiksem: 100 kilomeetri peale 3-4 eurot.

Head Uudised GoodNews