1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. DELFI TASUTA VEBINAR I Kuidas online’s võimalikult kaasahaaravalt ja tulemuslikult esineda?
DELFI TASUTA VEBINAR I Kuidas online’s võimalikult kaasahaaravalt ja tulemuslikult esineda?

DELFI TASUTA VEBINAR I Kuidas online’s võimalikult kaasahaaravalt ja tulemuslikult esineda?

Maailm liigub selles suunas, et vebinarid ning online esinemised on aina populaarsemad. Seda eriti eriolukorra ajal, mil paljud koolitused võtsidki hoopis vebinari rolli ning mitmed ettevõtted on pidanud kolima internetti. Mida täpsemalt silmas pidada internetis esinedes ning kuidas huvilistele teha live’i, vebinare ning online koolitusi? Seda selgitab Edu Akadeemia juht Roland Tokko vebinaris “Online esinemise ABC”

18. mai õhtul kell 19 – 20.30 toimub tasuta Delfi vebinar. Vebinaril osalemiseks vajalik eelregistreerumine SIIN.

Edu Akadeemia juht ja koolitaja Roland Tokko on koondanud kokku 20 asja, mis online esinemisel võib valesti minna ja jagab nüüd oma kogemusele tuginedes nõu ja ideid, kuidas nendes olukordades toimetada.

Siit leiad esimesed viis apsakat, millega soovitab Roland arvestada online esinemisi tehes.

  1. Live videoülekanne jookseb kokku – Rolandi enda kogemus oli valus ja samas õpetlik, sest ta oli just korraldamas veebiseminari maailmakuulsa ettevõtja ja kinnisvarainvestori ning menukate raamatute autori Robert Kiyosakiga, kui see 4000 registreerunud vaatajaga kokku jooksis. Roland soovitab hoida läbi chati või teiste võimalike kanalite inimestega sidet, sest paljud arvasid, et tegemist on scami ehk pettusega, kus Robertit ennast webinari külaliseks tegelikult ei olegi. Roland tegi uue salvestuse ja saatis selle registreerunud inimestele järelkuulamiseks.
  2. Webinari külaline ei tule kohale – külaliseks oli üks miljonär, kellel oli plaanis kuulajatele jagada nõuandeid, kuidas miljonäriks saada. Paraku aga juhtus külalisel arvutiga mingi apsakas ja ta ei saanudki osaleda. Vaatamata sellele läks Roland eetrisse ja pidas maha pooleteisetunnise küsimustele vastamise vooru.
  3. Live katkeb internetiühenduse tõttu – taaskord oli tegemist webinariga, mille külaliseks oli mõeldud olema maailmakuulus kirjanik Jack Canfield, kelle raamatuid on müüdud üle poole miljardi. Roland soovitab kasutada juhtmega internetiühendust – see on kiirem ja turvalisem ning ei tohiks selliseid probleeme tekitada.
  4. Küsimused saavad otsa. Roland on ka selles olukorras olnud. Ta soovitab alati rohkem küsimusi ette valmistada kui esialgu vaja läheb, siis on hea varrukast neid võtta ja ei teki ebavajalikku toppamist.
  5. Arvuti- või telefoniaku saab tühjaks – varu endale alati igaks juhuks mitu laadijat ja veendu, et alustades oleks aku täis laetud.

Ülejäänud 15 äpardusest, mis live’s on juhtunud või võib juhtuda, kuuled tasuta webinari “Online esinemise ABC”

Head Uudised GoodNews