1. Avaleht
  2. Äri
  3. Euroopa idufirmade kiirendi avab taotlusvooru üritusega Eestis
Euroopa idufirmade kiirendi avab taotlusvooru üritusega Eestis

Euroopa idufirmade kiirendi avab taotlusvooru üritusega Eestis

Mobiilsusega tegelevate Euroopa idufirmade suurim kiirendi European Startup Prize for Mobility avab täna taotlusvooru oma neljandat korda algavasse programmi. Kandideerima oodatakse kõiki Euroopa idufirmasid, kes arendavad uudseid või keskkonnasõbralikke mobiilsuslahendusi.

Kiirendi- ja investeerimisprogrammi saab kandideerida 30. septembrist kuni 30. novembrini programmi kodulehel. Kõikide kandideerijate seast valitakse märtsis 10 parimat idufirmat, kes pääsevad kuue kuu pikkusesse kiirendiprogrammi. Žüriisse kuuluvad Euroopa Liidu juhtivate institutsioonide ning transpordi- ja tehnoloogiaettevõtete esindajad, nt Euroopa Komisjoni asepresident Maroš Šefčovič, Euroopa Investeerimispanga asepresident Liljana Pavlova, Euroopa Parlamendi transpordikomisjoni esinaine ja programmi president Karima Delli jt.

Programmi presidendi ja Euroopa Parlamendi transpordikomisjoni esinaise Karima Delli sõnul on algav hooaeg kahtlemata huvitav nii osalejatele kui ka žüriile. “Võitluses kliimamuutusega on vajadus toimivate roheinnovatsioonide vastu üha kriitilisem. Samal ajal on kogu maailm toibumas tervisekriisist, mistõttu vajavad Euroopa innovaatorid rohkem toetust kui varem,” rääkis Delli.

Tema sõnul kohandatakse igal aastal programmi, et pakkuda uutele osalistele alati ajakohast tuge. “Sel aastal ühendasime jõud Pariisi lennujaamade operaatorfirmaga Aeroports de Paris (ADP), mis annab programmis osalevatele idufirmadele uued võimalused oma äri edendamiseks ja Euroopale võimaluse suurima roheinnovatsiooni ökosüsteemi loomiseks,” lisas Delli.

Delli tänas oma avasõnades Tallinnat Euroopa võõrustamise eest. “Tallinn valiti selle aasta ürituse toimumispaigaks, sest eestlaste tehnoloogiline julgus ja nutikad lahendused on maailmakuulsad. Virtuaalürituste korraldamise tase tõestab ka eestlaste võimekust digitaalsete sündmuste organiseerijatena,” rääkis Delli.

Programmi avaürituse korraldaja Global Virtual Solutionsi kaasasutaja Lehari Kausteli sõnul korraldatakse järjest enam rahvusvahelisi suurüritusi just Eestist. “Eestis on olemas igakülgne võimekus mastaapsete ja kõrget turvalisust nõudvate virtuaalürituste korraldamiseks. Koroonakriisi tõttu on virtuaalüritused muutunud uueks normaalsuseks ja tänu eestlaste oskustele on Eestist saanud rahvusvaheliselt tuntud globaalsete virtuaalürituste korraldaja,” kommenteeris Kaustel.

Tallinnas filmitavat rahvusvahelist virtuaalüritust saab jälgida reaalajas The Brussels Timesi kodulehel ja Facebookis täna alates kella 18.

European Startup Prize for Mobility on kiirendi- ja investeerimisprogramm mobiilsusega tegelevatele Euroopa idufirmadele. Programmi asutas 2017. aastal Euroopa Parlamendi transpordi- ja turismikomisjoni esimees Karima Delli Euroopa Liidu institutsioonide ja mitmete tehnoloogiaettevõtete kaasabil. Igal aastal kandideerib programmi üle 600 idufirma, kellest valitakse 10 parimat, kellele pakutakse rahastamisvõimalusi Euroopa investoritelt ja mentorlust.

Head Uudised GoodNews