1. Avaleht
  2. Äri
  3. Kirjanduslinna tekib uus omanäoline raamatupood
Kirjanduslinna tekib uus omanäoline raamatupood

Kirjanduslinna tekib uus omanäoline raamatupood

5. augustil avab Tartus Aparaaditehases Kristel Kalda kogukondliku sõltumatu raamatupoe Biblioteek, mis koondab raamatusõpru regulaarselt koos käivasse lugemisklubisse, korraldab raamatuesitlusi ja pakub nii lastele kui ka suurtele võimalust kohapeal aega veeta.

Hoolikalt valitud kirjandusteoste hulgast leiab nii ilu- kui ka teadmiskirjandust, laste- ja noorteraamatuid, elukunstiteoseid kui ka väikese valiku muukeelset kirjandust.

“Kuna Eestis ilmub aastas üle 3500 teose, siis Biblioteek aitab oma eelvalikuga parimad teosed lihtsamini üles leida. Eriline rõhk on lõunaeesti kirjandusel ja Eesti autorite tutvustamisel välismaalastele – poest leiab terve riiulitäie teistesse keeltesse tõlgitud eesti kirjandust. Lisaks uutele raamatutele on müügil valik kasutatud raamatuid,” tutvustab valikut Biblioteegi idee algataja ja üks asutajatest Kristel Kalda.

Biblioteegis on võimalik toetada ka kohalikke ettevõtteid. Esindatud on erinevad Lõuna-Eesti väiketootjad, näiteks Põlvas tegutsev Tillu Kohvik oma suupistetega ja Setomaal asuv Uma Tettü looduslikult puhaste jookidega. Raamatupood teeb koostööd Eesti ühe teadlikuma teekultuuriedendaja Chado teepoega. Gruppidele korraldab Biblioteek ettetellimisel tee- ja raamatusoovituste õhtuid.

Kristel Kalda on Tartu Loomemajanduskeskuse inkubant. Lisaks Biblioteegile koordineerib ta lugemisklubi “Trükimust ja pool pokaali”. Raamatupoe loomist toetas Hooandja ühisrahastusplatvormil enam kui 180 inimest. Meeskonda kuulub Eesti Kultuurkapitali kirjanduspreemia nominent Joosep Vesselov.

Biblioteegi avamine on osa 2. augustil algava armastusfilmidefestivali Tartuff programmist.

Head Uudised GoodNews