1. Avaleht
  2. Äri
  3. Swedbank pakub keskkonnasõbralike autode ostuks eriti soodsatel tingimustel liisingut ja seda nüüdsest ka kasutatud autodele
Swedbank pakub keskkonnasõbralike autode ostuks eriti soodsatel tingimustel liisingut ja seda nüüdsest ka kasutatud autodele

Swedbank pakub keskkonnasõbralike autode ostuks eriti soodsatel tingimustel liisingut ja seda nüüdsest ka kasutatud autodele

Keskkonnasõbraliku auto ostu plaanivatel eraisikutel ja ettevõtetel on edaspidi rohkem valikuvõimalusi. Nimelt täiendas Swedbank oma keskkonnasõbraliku liisingu algatust ning pakub hübriid- ja elektriautode ostu puhul varasemast paremaid liisingu tingimusi. Keskkonnasõbraliku liisingu uued tingimused kehtivad nii uute kui ka kasutatud, madala või nullemissiooniga autode puhul.

Meie kogemus klientide autoostude finantseerimisel viitab tõsiasjale, et enamik kliente hoidub keskkonnasõbralikest autodest peaasjalikult kallima hinna tõttu. Seda silmas pidades oleme otsustanud oma keskkonnasõbraliku liisingu algatust laiendada nii, et see hõlmab edaspidi rohkem erinevaid autosid, julgustades seega veelgi enam inimesi ostma väga madala või null- emissiooniga autosid. Erilist tähelepanu pöörame elektriautodele, mis on meie teedel veel üpris haruldased,“ selgitas Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.

„Swedbanki poolt 2019 aasta kevadel läbi viidud arvamusuuringu kohaselt on keskkonnasõbralike autode taskukohasemad hinnad, riiklikud toetused ja soodsamad finantseerimistingimused peamised tegurid, mis ajendaks inimesi keskkonnasõbralikke autosid ostma,“ ütles Ulla.

Uue või kasutatud keskkonnasõbraliku auto ostjale pakume intressimäära alates 1,49% + 6 kuu euribor. Intressimäär on seotud sõiduki tekitatava süsihappegaaside heitekogusega.

Keskkonnaprobleemidega tegelemine ja seetõttu huvi keskkonnasõbralike autode ostmise kohta on viimastel aastatel oluliselt kasvanud. Samas on käesoleval aastal Swedbanki äriklientidest üksnes 1,6% ja eraklientidest 3,6% valinud keskkonnasõbraliku auto. Selle toetuseks ongi Swedbank välja tulnud turu parimate tingimustega selles valdkonnas.

„Juulis tõime turule soodsad laenud päikeseenergia kasutuselevõtuks, et aidata veel enam kaasa taastuvenergia lahenduste kasutusele võtmisele. Nii pakume päikesepaneelide ostmiseks tagatiseta laenu kuni 20 000 eurot, maksimaalse laenuperioodiga 10 aastat ja soodsa intressimääraga: 4,9%. Keskkonnasõbralike autode ostu toetamine on meie järgmine ja loogiline samm toodete jätkusuutlikkuse tõstmise teel,“ lisas Ulla.

Head Uudised GoodNews