1. Avaleht
  2. Toode
  3. Tamro Eesti omanik viis läbi ettevõtte ajaloo suurima laienemise
Tamro Eesti omanik viis läbi ettevõtte ajaloo suurima laienemise

Tamro Eesti omanik viis läbi ettevõtte ajaloo suurima laienemise

Tamro Eesti emaettevõte PHOENIX Group omandas osa ravimite hulgi- ja jaemüügi ettevõte McKesson Euroopa äridest, kindlustades seeläbi Euroopa suurima ravimite hulgi- ja jaemüüja positsiooni. Tehingu lõpetamine toimus 31. oktoobril pärast erinevate riikide konkurentsiametite heakskiitu.

Vastavalt McKessoni ja PHOENIX Groupi vahel 2021. aasta juulis sõlmitud ostulepingule hõlmab tehing nii McKessoni ettevõtteid Belgias, Prantsusmaal, Iirimaal, Itaalias, Portugalis ja Sloveenias kui ka Euroopa peakontorit, finantsteeninduskeskust Leedus, Saksa ettevõtet Recucare GmbH ja vähemusosalust Hollandi ühisettevõttes Brocacef Groep.

Foto: Shutterstock.com

Tehinguga siseneb PHOENIX Group tervishoiuteenuste turule Belgias, Iirimaal, Portugalis ja Sloveenias ning laiendab oma tegevust Prantsusmaal ja Itaalias. Ühinemise järel tegutseb kontsern 29 riigis, andes tööd rohkem kui 45 000 töötajale ning omab 224 ravimite hulgimüügi jaotuskeskust, 3200 oma kaubamärkidega apteeki ja 17 000 partnerapteeki. Sellega tugevdab PHOENIX Group oma positsiooni Euroopa juhtiva ravimite hulgimüüja, apteekide operaatori ja farmaatsiateenuste pakkujana.

Tamro Balticsi tegevjuhi Leon Jankelevitshi sõnul annab laienevasse rahvusvahelisse kontserni kuulumine konkurentsieelise ka Eesti, Läti ja Leedu turgudel tegutsevale Tamrole. “Kui ka eelnevalt oli kontsern Euroopa liider, siis nüüd on see positsioon tugevnenud veelgi ja oleme Euroopas vaieldamatult esikohal. See tähendab, et oleme farmaatsiatööstusele veelgi väärtuslikum partner, mis loob ka meile Baltikumis uusi ärivõimalusi,” kommenteeris Jankelevitsh. “Olles osa Euroopa suurimast valdkonna ettevõttest, saame ligipääsu uutele ideedele, mis aitavad edasi arendada meie olemasolevaid teenuseid ja digilahendusi nii hulgiklientide jaoks kui ka BENU apteekide külastajatele ning tõsta ka kohaliku organisatsiooni efektiivsust. Finantsteeninduskeskus Leedus jätkab esialgu senisel kujul,” lisas Jankelevitsh.

Saame ligipääsu uutele ideedele, mis aitavad edasi arendada meie olemasolevaid teenuseid ja digilahendusi.

Head Uudised GoodNews