1. Avaleht
  2. Äri
  3. Tartu Loomemajanduskeskus ootab noori naisi ettevõtlusega tutvust tegema
Tartu Loomemajanduskeskus ootab noori naisi ettevõtlusega tutvust tegema

Tartu Loomemajanduskeskus ootab noori naisi ettevõtlusega tutvust tegema

Tartu Loomemajanduskeskus osaleb noorte naiste ettevõtlikkust arendavas projektis”WE C Business”, mille eesmärgiks on pakkuda noortele naistele võimalust end ettevõtluse vallas arendada. Tegemist on Rootsi, Läti ja Eesti koostööprojektiga.

“WE C Business” on ajendatud uuringutest, mis näitavad jätkuvalt naiste vähest kaasatust ettevõtlusesse. Et seda trendi muuta, korraldatakse projekti raames 18 – 25-aastastele naistele ettevõtlikkust ja juhtimisoskusi arendavaid veebikoolitusi. Projekti tegevustega julgustatakse oma ideid juba varases faasis testima ja nägema ettevõtluses võimalusi oma ideede realiseerimiseks ning äri alustamiseks, lisaks toetab ettevõtmine rahvusvahelise võrgustiku tekkimist, mis annab tuleviku ettevõtjatele eelised oma äri laiendamiseks naaberriikidesse ja laiemalt maailma.

Projekt on jagatud kolmeks osaks, iga tsükkel sisaldab töötubasid, mentorlust ja võrgustikukoostööd 75 naisettevõtjale (25 osalejat igast riigist). Projekti kolmeaastase kestvuse jooksul saab võimaluse koolitustel ja inspiratsioonireisidel osalemiseks kolm lendu noori naisi.

Esimene tsükkel, mis noorte jaoks kestab 2023. aasta oktoobrist 2024. aasta aprillini, algab avaüritusega Rootsis ja lõpeb ühise külaskäiguga Lätti. Silmast-silma kohtumiste vahel avaneb noortel naistel võimalus teha oma valik 12 põneva ärivaldkonna veebikoolituse seast, saada tuge mentoritelt ja osaleda võrgustikukohtumistel. Koolitusel luuakse keskkond, kus noored alustavad naisettevõtjad saavad uusi teadmisi rahvusvahelisest ärist ning loovad kontakte ja vahetavad ideid teiste Eesti, Rootsi ja Läti noorte ettevõtlushuviliste naistega.

Projekti juhtpartner on STARTcentrum Social Impact (Rootsi) ning teised partnerid Tartu Loomemajanduskeskus (Eesti) ja Impact Hub (Läti).

Head Uudised GoodNews