1. Avaleht
  2. Toode
  3. Rakvere tõi poelettidele uued jõulumaitsed
Rakvere tõi poelettidele uued jõulumaitsed

Rakvere tõi poelettidele uued jõulumaitsed

Loorberitega ahjupraad

Kodumaine lihatootja Rakvere laiendas jõulutoodete sortimenti ning tõi turule ahjuõuntega verivorstid, sealiharullid verivorsti ja pohladega, sealiha sinepises tarrendis ning loorberitega seaprae kamaraga.

“Rakvere austab traditsioone ning pakub pühadeks külluslikku valikut traditsioonilisi ent huvitava maitsenüansiga talve- ja pühaderoogasid. Pühade ajal peab laud ikka ilusti kaetud olema ning usume, et Rakvere uued talvetooted leiavad koha eestlaste pühadelaual,” ütles Rakvere turundusjuht Triin Lõoke.

Lõokese sõnul on eestlaste armastatuimaks pühadesöögiks just verivorstid, millele lisas Rakvere sel aastal kuivatatud õunu, ingverit, kaneeli ja kardemoni. “Verivorste saab ka muul moel süüa, kui lihtsalt küpsetades või praadides,” lisas Lõoke. Lisaks tänavustele erilistele verivorstidele on Rakvere lihameistrid valmistanud uue meeleoluka ja piduliku kombinatsiooni – verivorstidega sealiharullid, mis koosnevad taisest välisfileelõigust, mille sisse on keeratud traditsiooniline odrakruupidest ja ehedast toiduverest lambasooles verivorst. Mekki ja magushapukust lisab marjane pohlakaste. Liharullid on asetatud ahjukarpi ning on vaja küpsetamiseks lihtsalt koos karbiga ahju pista.

Sealiharullid verivorsti ja pohladega“Igal õigel jõululaual peab olema ka sült, mistõttu pakume lisaks meie traditsioonilisele Rakvere liharohkele sealihasüldile nüüd ka sealiha sinepises tarrendis, millele annab eristuva maitse ehtne kange sinep,” ütles Lõoke. Tarrend sisaldab koguni 60% liha, selle vormi ja värskust kaitseb aga karbi kaane all olev turvaline lisakile.

“Rakvere on suur meister traditsiooniliste toitude paremaks muutmisel, jättes äratuntavalt alles vanad armastatud omadused. Nii valmiski meie loorberitega seapraad kamaraga,” lisas Lõoke. Seapraad on valmistatud kamaraga seavälisfileest. Kamarasse tehtud sisselõigetesse on asetatud loorberilehed ning seapraad on maitsestatud soola ja pipraseguga. “Pärast küpsetamist on seaprael efektne välimus ning kamar muutub eriti krõbedaks,” kirjeldas Lõoke.

Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert. HKScan toodab, müüb ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea- veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Ettevõtte koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. HKScan ekspordib tooteid peaaegu 50 riiki. HKScan Grupi 2013. aasta netokäive oli 2,1 miljardit eurot ning kontsernis töötab ligi 7 700 töötajat, mis teeb kontsernist ühe Euroopa juhtiva lihaettevõtte.

Head Uudised GoodNews