1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. PALJU ÕNNE VÕITJALE I Viirusele vaatamata selgusid Eesti Creatloni nimelise ettevõtlusvõistluse tulemused
PALJU ÕNNE VÕITJALE I Viirusele vaatamata selgusid Eesti Creatloni nimelise ettevõtlusvõistluse tulemused

PALJU ÕNNE VÕITJALE I Viirusele vaatamata selgusid Eesti Creatloni nimelise ettevõtlusvõistluse tulemused

Viirusele vaatamata selgusid möödunud nädala lõpus Eesti ühe suurima võistluse ehk Creatloni nimelise ettevõtlusvõistluse tulemused. Võitjaks osutus Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi võistkond, kes pidid selleks seljatama e-viktoriinis ligi 2500 konkurenti, meeskonnamängus analüüsima oma ökoloogilist jalajälge ning analüüsima kohalikku ettevõtluskeskkonda ja lõpuks looma ka täiesti uue temaatilise lauamängu. 

Creatloni võistlus koosneb kokku kolmest etapist, millega alustatakse juba oktoobris. Esmalt tuleb 7.-9. klassi noortel ennast proovile panna individuaalselt e-viktoriinil, millest võttis sellel sügisel osa rekordiliselt ligi 2500 koolinoort kokku 113st koolist üle Eesti. E-viktoriinile järgnesid meeskonnatööna lahendatavad ülesanded.

„Meeskonnatööd olid seekord rohkelt loovust ja nupukust nõudvad ning pakkusid hindamisel nii meile kui ka meid abistanud Statistikaameti spetsialistidele pikaks ajaks mõttetööd ja rõõmu,“ märkis Creatloni korraldava Junior Achievement Eesti direktor Kersti Loor.

Meeskonnatööde voorus tuli noortel hinnata oma ökoloogilist jalajälge ning teha selle põhjal õpetlik video, kirjutada reaalne kiri mõnele eeskujuks olevale ettevõtjale ning viimaks hinnata ettevõtluskeskkonda kohalikus maakonnas.

„Väga tore on näha, et paljud õpilased analüüsisid põhjalikult enda jalajälge ja andsid ka loodud videotes nutikaid näiteid oma eakaaslastele, kuidas oma jalajälge vähendada. Selgelt on keskkonnakaitse teema noortele südamelähedane,“ lausus Loor. „Igati mõnus lugemine oli aga ettevõtjatele kirjutatud kirjade ülesanne. Valitud eeskujude hulka kuulusid nii Eesti kui ka maailma suured nimed ning kohalikud silmapaistvad tegijad.“

Loor selgitas, et kõrgemad hinded said noored, kes olid ettevõtja ja tema ettevõtete kohta teinud põhjaliku uurimistöö ning küsisid asjatundlikke küsimusi. „Näiteks ülimalt asjatundlik oli Cleveroni juhile Arno Kütile kirjutatud kiri, mis sai Kütilt ka väga toreda vastuse,“ märkis Loor.

Creatloni majandusolümpiaadi viimases etapis oli noortele ette nähtud loovülesanne, mille käigus tuli teha rahatarkuse või ettevõtlusteemaline laua- või tegevusmäng oma eakaaslastele. „Noored lõid mitmeid väga ägedaid lauamänge, mis katsetamise käigus ka proovijatele meeldisid. Me väga loodame, et vähemalt mõned neist jõuaksid ka päris toodeteni,“ lausus JA Eesti direktor.

Lõppkokkuvõttes saavutas juba oktoobris alanud võistluse esikoha Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi võistkond „RHB“, teisele koha Antsla Gümnaasiumist võistkond „Rahvas“ ning kolmandale kohale platseerus Tallinna Reaalkooli võistkond „Viimasel minutil“. Traditsiooniliselt on võitjameeskonnale tasuta õppekohad EBS gümnaasiumi ettevõtlusklassis ja esikolmikule kingikotid EBS Gümnaasiumilt.

Võistluse koondtulemused leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews