1. Avaleht
  2. Toode
  3. Samsung hindab „nutistu“ heaks valikuks
Samsung hindab „nutistu“ heaks valikuks

Samsung hindab „nutistu“ heaks valikuks

Samsungi nuhvel Galaxy Note 4
Samsungi nuhvel 

Sõnavõistlusel auhinnavääriliseks tunnistatud tehnoloogia valdkonna sõnade seas oli mitmeid, mis võivad leida laiemat kasutust, leiab Samsung Electronics Baltics’i tootekoolitaja Madis Einpalu. Samsung Electronics Baltics kollektiivi lemmik on „nutistu“, mis annab nende sõnul väga hästi edasi mõiste „asjade internet“ olemust.

Sõnavõistlusel otsiti vastseid mitmetele tehnilistele mõistetele nagu „asjade internet“, phablet, streamline ja „viraalne“. Samsung Eesti tootekoolitaja Madis Einpalu sõnul on väga vahva, et selliseid võistlusi korraldatakse ja suunatakse inimesi mõtlema, kuidas emakeeles anda edasi tehniliste võõrsõnade tähendust.

Samsungi nuhvel Galaxy Note 4 (1)„Võistluse üldvõitjaks valitud „nuhvel“ on küll humoorikas ja meeldejääv, kuid sellel on ka omad nõrkused. See võib tekitada seoseid sõnadega „vuhvel“ ja „tuhvel“,“ kommenteeris oma igapäevatöös ka „nuhvlite“ tootekoolitusi läbi viiv Madis Einpalu. „Sellest tulenevalt julgen kahelda, kas ettevõtted hakkavad seda sõna oma turunduskommunikatsioonis kasutama,“ lisas Einpalu.

„Võib oletada, et „nuhvel“ tuleneb sõnadest „nuti“ ja „tahvel“, mis ei anna otseselt edasi phableti ehk nutitelefoni ja tahvelarvuti vahelise seadme olemust. Samas võib „nuhvel“ saada kõnekeeles populaarseks nii nutitelefonidele kui ka tahvelarvutitele viitamisel,“ leiab Einpalu. Samsung Electronics Baltics’i tootekoolitajana kasutab ta edaspidi siiski sõna „nutitelefon“ mõningate täpsustustega. „Mõnel koolitusel võib naljatades viidata ka sõnale „nuhvel“, kuid sellega sõna kasutus enamasti piirduks,“ arvab Einpalu.

Kas uutel sõnadel võib olla ka tulevikku, sõltub Einpalu arvates sellest, millisel määral hakatakse neid meedias ja üldises kirjapildis kasutama.

Samsung Electronics Co., Ltd. on suunanäitaja tehnoloogia vallas, aidates uuenduslike ideede ja tehnoloogiate kaudu kujundada tulevikku. Samsung on eesrinnas telerite, nutitelefonide, kantavate seadmete, tahvelarvutite, kaamerate, digiseadmete, printerite,  meditsiiniseadmete, võrgusüsteemide ja pooljuhtide valdkondades. Uuendused tervishoius ja nutikodu on vaid mõned näited lahendustest, mille kaudu Samsung on saavutanud juhtpositsiooni Internet of Things ehk asjade interneti (nutistu) valdkonnas. Ettevõttes töötab 307 000 inimest kokku 84 riigis. Rohkem informatsiooni ametlikul veebilehel www.samsung.com ja blogis global.samsungtomorrow.com.

1999. aastal asutatud tütarettevõte Samsung Electronics Baltics tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus, esindades turul juhtivat tehnoloogiabrändi. Ettevõttel on kolmes Balti riigis 150 töötajat. Lisateavet saab veebilehelt www.samsung.ee.

Head Uudised GoodNews