1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Pärnumaa iduettevõtete kogukäive ulatus kolme miljoni euroni
Pärnumaa iduettevõtete kogukäive ulatus kolme miljoni euroni

Pärnumaa iduettevõtete kogukäive ulatus kolme miljoni euroni

Eesti Maksu- ja Tolliameti andmetel maksid Pärnumaal tegutsevad iduettevõtted 2021. aastal kokku 500 tuhat eurot tööjõumakse ning andsid tööd 47 inimesele. Iduettevõtete kogukäive oli kolm miljonit eurot.

Foto: Shutterstock.com

Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnul on IT- ja tehnoloogiasektor suure potentsiaaliga majandusharu ning regionaalse arengu toetamine on Startup Estonia programmi üks peamisi eesmärke. “Näeme meie regioonides suurt ning seni veel suuresti kasutamata potentsiaali. Tänapäeval ei ole ettevõtte ega töökoha füüsiline asukoht oluline ning see annab olulise tõuke, et iduettevõtted looks töökohti mitte vaid Tallinna või Tartusse, vaid ka mujale. Pärnumaa on siinkohas väga hea näide,” sõnas Peeterson.

Pärnumaal tegutses mullu 14 iduettevõtet. Suurim tööandja möödunud aasta lõpu seisuga Gamecan, kus töötas 19 inimest. Lisaks Wolf3D (kümme töötajat), OpenNode (kuus töötajat) ning viie töötajaga Airobot. Suurimad tööjõumaksude maksjad olid samal ajal Wolf3D (0,2 miljonit eurot), Gamecan (0,09 miljonit eurot) ja Airobot (0,08 miljonit eurot).

Foto: Shutterstock.com

Eesti Maksu- ja Tolliameti andmetel ulatus Pärnus ja Pärnumaal tegutsevate iduettevõtete käive mullu kolme miljoni euroni. Pärnumaa iduettevõtetest tegid mullu suurima käibe Wolf3D (0,9 miljonit eurot), Airobot (0,7 miljonit eurot) ja OpenNode (0,6 miljonit eurot). Möödunud aasta 3. kvartalis sai Pärnu iduettevõtetest küpseks ehk üle kümne aasta vanuseks Fututec, mille käive oli möödunud aastal 0,04 miljonit eurot.

  • Ettevõtete käibe andmete puhul on tegemist käibemaksukohustuslase esitatud käibedeklaratsioonide alusel Maksu- ja Tolliameti poolt kvartaalselt avaldatud andmetega, mistõttu need andmed ei ole siiski võrreldavad maksukohustuslase majandusaasta aruande andmetega.
Head Uudised GoodNews