1. Avaleht
  2. Toode
  3. Tallegg toob turule üha laiema sortimendi linnulihast roogasid
Tallegg toob turule üha laiema sortimendi linnulihast roogasid

Tallegg toob turule üha laiema sortimendi linnulihast roogasid

Kanafileetasku juustu ja singiga Cordon Bleu 495 g 3DAinus kodumaine linnulihatootja Tallegg tõi Eesti poelettidele esimese tervest fileetükist valmistatud kanatasku juustu ja singiga ehk laiemas maailmas tuntud Cordon Bleu. Sama toode jõuab veebruaris ka Läti ja Leedu turule.

Kodumaisest tervest broilerifileest kanatasku ehk Cordon Bleu on täidetud Emmentali juustu ja Talleggi kanasingiga. Fileetaskut katab röstitud sibulaga maitsestatud paneering. 495 grammine pakk koosneb 3 fileetaskust.

“Cordon Bleu’st saab esimene toode kiiresti ja lihtsalt valmivate toodete sortimendis, mis on valmistatud tervest kanarinna fileest. Kuna tarbija otsib poest üha enam just fileetükke, siis peaks see toode inimeste toidulaual oma koha leidma,” selgitas Talleggi turundusjuht Triin Kõrgmaa.

Prantsuse keeles sinist paela tähendava Cordon Bleu juured ulatuvad 20. sajandi esimesse poolde, mil Šveitsis valmistati esimest korda juustuga täidetud snitšlitasku. Piklikust ning pehmest lihatükist valmistatud rooga tehakse nii veise-, sea- kui ka kanalihast. Roa juurde kuulub alati singi- ja juustutäidis.

Talleggi tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert. HKScan toodab, müüb ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea- veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Ettevõtte koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. HKScan ekspordib tooteid peaaegu 50 riiki. HKScan Grupi 2013. aasta netokäive oli 2,1 miljardit eurot ning kontsernis töötab ligi 7 700 töötajat, mis teeb kontsernist ühe Euroopa juhtiva lihaettevõtte.

Head Uudised GoodNews