1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Werrowool on pikemas perspektiivis soojustusmaterjalide turu osas optimistlik
Werrowool on pikemas perspektiivis soojustusmaterjalide turu osas optimistlik

Werrowool on pikemas perspektiivis soojustusmaterjalide turu osas optimistlik

Werrowool on pikemas perspektiivis soojustusmaterjalide turu osas optimistlik.

„Hoonete soojustamine on lähima kümne aasta jooksul kasvav turg,“ kinnitas ettevõtte juht Kaimar Kulbin. Eelmisel aastal hakkas kehtima regulatsioon, mille järgi peavad kõik uued ehitused või suuremahuliselt renoveeritavad hooned olema liginullenergia hooned ja seda on kõige kuluefektiivsem saavutada soojustusmaterjalide mahtu konstruktsioonis suurendades. Samuti suureneb inimeste keskkonnateadlikkus ja läbi selle ökoloogiliste materjalide populaarsus.

Vanapaberist tselluvilla tootev Werrowooli tehas töötab praegu ühes vahetuses, kuid perspektiivis võiks töötada ka kahes vahetuses. Tänavu on ettevõttel plaanis alustada suuremaks müügihooajaks septembrist detsembrini lattu tootmist varasemast suuremas mahus. Selline tegevus alandab toote omahinda, ent vajab suuremaid käibevahendeid. Seepärast sõlmisid Werrowool ja Luminor koostööleppe, millega Luminor toetab ettevõtte tootmismahtude kasvuplaane.

Järgmiste perioodide väljakutse ettevõtte jaoks ongi vahetuste lisamine, mis alandaks toote omahinda veelgi. Nii tootmis- kui ka müügimahtude suurendamisel on oluline keskenduda aktiivseima ehitustegevusega regioonidele ja samuti ekspordile. „Töötame praegu selle nimel, et tulevikus tuleks ettevõtte müügikäibest taas oluline osa välisturgudelt. Samuti tegeleme aktiivselt tootearendusega, otsides täiendavaid võimalusi tooraine väärtustamiseks,“ sõnas Kulbin. Peamiste välisturgudena näeb ta Soomet, Lätit ja Leedut.

Werrowool on Eesti ainus soojustusvillatootja. Ettevõte on saanud mitmeid tunnustusi ja auhindu.

Head Uudised GoodNews